- Hozzávalók:
- A töltelékhez:
- 1 kg darált sertéscomb
- só
- őrölt feketebors
- pirospaprika
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 30-40 dkg rizs
- Valamint:
- 1 közepes fej savanyú káposzta
- füstölt bordaszél
- kevés olaj
- 2-3 evőkanál liszt
- pirospaprika
- 2 evőkanál tejföl
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: Megmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját. Óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket.
A megmaradt káposztaleveleket feldaraboljuk, és a lábas aljára halmozzuk, a megmosott füstölt bordaszéllel együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 2-3 nagyobb káposztalevéllel betakarjuk, és felfőzzük.
Kb. 30-35 perc alatt fő meg (ez a hústól is függ).
Ha megfőtt, rántást készítünk: kevés olajat hevítünk, 2-3 evőkanál lisztet pirítunk benne, majd a tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele, hogy szép színe legyen, majd 2 evőkanál tejfölt is belekeverünk. A káposzta levéből annyit teszünk hozzá, hogy kb. egyforma meleg legyen (hőkiegyenlítés), rászűrjük a káposztára, és ha felforrt, el is zárhatjuk.
http://www.mindmegette.hu/klasszikus-toltott-kaposzta.recept